210.000 kr. til MAFs nødhjælp i Bangladesh

MAF Danmark har fået støtte fra Danidas nødhjælpspulje til arbejdet i Bangladesh.Som et led i den danske støtte til det katastroferamte område i Bangladesh efter cyklonen Cidr, har Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling netop bevilget 200.000 kr. fra Danidas nødhjælpspulje i støtte til MAF Danmark.

Arne Puggaard

Stribevis af flyvninger med vandfly gør det muligt at få nødhjælp frem til de sværest fremkommelige katastrofeområder. MAF var først til at indsætte et civilt fly i de sydlige kystområder, og internationale hjælpegrupper fra UNDP, UNICEF og Røde Kors er allerede blevet fløjet ud for at besigtige de ødelagte områder.
– Behovet for vores vandfly vil fortsat være meget stort, da der ikke er anden sikker eller effektiv flytransport til rådighed for de hjælpeorganisationer, der prøver at nå ud til de isolerede byer, der blev ødelagt af cyklonen Sidr.
Det forventes, at der bliver brug for intens flyveaktivitet i mindst seks uger. MAF’s lufttransporttjeneste vil lette arbejdet for NGOernes hjælpearbejde i dusinvis af ramte distrikter. Derfor vil aktiviteten gavne formodentlig 850.000 cyklonofre, udtaler MAF Danmarks formand Arne Puggaard.
Udover de 200.000 kr. fra Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling har MAF Danmark yderligere bidraget med 10.000 kr.
Schwartz