Fra den syvende kartoffelrække

Thomas Kristensen har skrevet sine erindringer.Hvis navnet ikke lige siger nogen noget, så var det den præst, der fik Jens Rohde til at boykotte Folketingets åbningsgudstjeneste i 2003. For denne venstre-politiker ville ikke høre på en ”sort” vestjysk missionspræst!
De, der kender ham, opfatter ham absolut ikke som en „sort“ præst, og alle andre har med erindringsbogen mulighed for at nå frem til samme opfattelse. Det er i det mindste under læsningen særdeles vanskeligt at fastholde et billede af sognepræsten i Hvide Sande som „sort“. Dertil er han for uhøjtidelig og menneskeligt ægte – og (selv)ironisk. Han kom jo bare ude fra „den syvende kartoffelrække“, dvs. Hemmet, og endte – ved skæbnens gunst eller Guds godhed – pludselig på landets fornemste prædikestol. I den fine erindringsbog findes til yderligere dokumentation også den „famøse“ prædiken trykt.
NJV

Thomas Kristensen:
Skæbnens gunst eller Guds godhed? – Erindringsglimt
184 sider • 199,95 kr. • Lohse