Invitationen

Hvad ville du svare, hvis der lå en invitation i din postkasse, hvor der stod: …Som du ved, nærmer min fødselsdag sig igen, alle taler om det og forbereder sig.
Sidste år, da der var en stor fest til min ære, var bordet en overflod af lækker mad, desserter, frugt, nødder og konfekt. Der var pynt og dekorationer i lange baner og mange smukke gaver. Men må jeg fortælle dig noget? Festen var tilegnet mig, men da dagen oprandt, smækkede de døren i foran mig. Sandt at sige kom det ikke bag på mig. I de seneste år har mange lukket deres dør for mig, skønt jeg så gerne ville være sammen med dem.
Selv om at jeg ikke var inviteret, besluttede jeg mig for at deltage i festen i al stilhed. Alle spiste, drak – nogle var endda fulde og fortalte vittigheder og lo ad alting. Da festen nåede højdepunktet kom en mand ind, klædt i rødt med langt hvidt skæg og råbte ”Ho-ho-ho!” Han satte sig i sofaen, og alle børnene løb hen til ham og jublede: ”Juhu, julemanden er kommet!”…. som om festen var til hans ære! Da alle gav hinanden knus, rakte jeg mine arme ud, men ingen omfavnede mig. Pludselig gav de hinanden gaver, og jeg håbede, der var en til mig, for det var jo min fødselsdag. Men der var ingen tilovers til mig. Da forstod jeg, at jeg var uønsket til denne fest og gik i al stilhed. Hvert år bliver det værre. Folk tænker kun på mad, drikke, pynt, gaver og fest, men mig skænker de ikke en tanke.
I denne jul beder jeg dig om at lade mig komme ind i dit liv. Jeg ville ønske, at du forstod det faktum, at jeg for 2000 år siden kom til denne verden for at give mit liv for dig på korset og frelse dig. I dag er mit eneste ønske, at du vil tro på det af hele dit hjerte.
Siden mange ikke inviterede mig til deres fest, har jeg besluttet at holde min egen fest, en storslået fest. Da jeg næsten er færdig med de sidste forberedelser, sender jeg i dag mange invitationer ud. Der er også en invitation til dig. Jeg vil gerne vide, om du kommer, så jeg kan reservere en plads til dig og skrive dit navn med guld i min store gæstebog. Kun de gæster som er indskrevet kommer med til festen. De, som ikke vil svare på min invitation, må blive uden for i mørket.
Ved du, hvordan du kan svare på min invitation? Det gør du ved at give den videre til alle, du holder af, så de får muligheden for at komme med.
Jeg glæder mig til at se dig, vi ses! Jesus.