Så og høste

Er der noget værre end folk, der vil presse dig til at give en gave? Uh, det er ubehageligt.Der sidder man og føler det, som om de taler om noget pinligt og privat i al offentlighed, mens man bare ønsker at overhøre det. Men de bliver ved og ved…
”Gud elsker en glad giver”, siger de. – Ja, men så bryder han sig nok ikke om, at nogen er presset til at give!
Desværre er der nogen, der tror, at de skal bruge deres egen overtalelsesevne, når der skal samles ind.
Er det mon nødvendigt? Både ja og nej.
Det er åbenbart nødvendigt, at vi bliver gjort opmærksomme på behovene. For nogen af os kan gå lige forbi uden at opfatte, at vi kunne gøre en forskel.
Men hvis vi skal holde fast i billedet af en ”glad giver”, så er det ikke menneskelig overtalelsesevne, der er brug for, men at vi lærer at lytte til Helligåndens små vink.
Så bliver det nemlig sjovt og spændende at give.
Når f.eks. et menneske i nød beder Gud om hjælp, og du så forstår på Helligåndens indre stemme i dit sind, at du skal gøre noget for det menneske – uden at vide, at det netop har bedt Gud om det – så fungerer kæden. En anden gang er det dig, der er i nød. Og så kommer der en hjælp ud af den blå luft. Helligånden har været på spil.
Det er den slags, der gør det så spændende at være kristen. Man forstår, at der virkelig sker mere mellem himmel og jord, end vi kan forklare. At Gud er gavmild og god, og at han ønsker at involvere os i glæden ved at give.

Bortset fra disse overnaturlige oplevelser, så er der et så- og høste-princip, som træder i kraft, når vi giver.
1. Giv, så skal der gives jer. Et godt, presset, rystet, topfyldt mål skal man give jer i favnen. For det mål, I måler med, skal I selv få tilmålt med.« (Luk 6,38)
2. Den, der sår sparsomt, skal også høste sparsomt, og den, der sår rigeligt, skal også høste rigeligt. Men enhver skal give, som han har hjerte til — ikke vrangvilligt eller under pres, for Gud elsker en glad giver.
Gud magter at give jer al nåde i rigt mål, så I altid i alle måder har nok af alt og endda overflod til at gøre godt. (2 Kor 9,6-9)
Så lad os sætte gang i såningen, så vi kan høste en vidunderlig høst.