Kina vil trykke flest bibler

KINA – Det kinesiske bibeltrykkeri Amity Press har udvidet og er nu verdens største bibeltrykkeri.Du forestiller dig nok ikke, at Kina trods sin milliardbefolkning er det sted, hvor der trykkes flest bibler. Landet er nemlig kendt for sin hårde anti-religiøse linie, der har hersket i landet med kulminationen i Maos kulturrevolution i tiåret fra 1966-1976.
– Men efter kulturrevolutionen med dens hårde kristenforfølgelse var der flere og flere kristne, der vovede at læse Bibelen, fortæller generalsekretæren for Amity Press til nyhedsbureauet ENI.
Siden midten af 80’erne og frem til nu har det statsejede bibeltrykkeri produceret over 50 millioner bibler med støtte fra Det Internationale Bibelselskab IBS. Omkring 20 procent af biblerne er solgt til udlandet, mens de resterende ca. 40 millioner bibler er distribueret via den officielle Tre-Selv-Kirke, som er navnet på den statskontrollerede kirke i Kina.
Det anslås, at der ud over Tre-Selv-Kirkens 18 millioner registrerede medlemmer er omkring 60-100 millioner kristne, der tilhører uregistrerede kristne menigheder.
-mibo