Kristne hjælpe- organisationer med i stor tv-indsamling

Folkekirkens Nødhjælp og Adventisternes nødhjælpsorganisation ADRA er med i Danmarks Indsamling 2008, som kulminerer i et stort show på DR d. 26. januar.Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR står bag indsamlingen, der sidste år indbragte 54 mio. kr. til fordel for hiv/aids-ofrene i Afrika. Showet blev set af mere en 1 million danskere.
I år går pengene fra Danmarks Indsamling til at reducere børnedødeligheden i Afrika. I øjeblikket dør 25% af alle børn i lande som Liberia og Sudan, inden de er fyldt 5 år. Til sammenligning er børnedødeligheden i Danmark tre promille.
De 12 deltagende organisationer er: SOS-Børnebyerne, Dansk Røde Kors, BØRNEfonden, Red Barnet, UNICEF, Læger uden Grænser, ADRA Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke, CARE Danmark, IBIS, Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Flygtningehjælp.
/sl