Over 200.000 kroner til Kenya

KENYA – De seneste uger er der blevet samlet godt 200.000 kroner ind til fordel for ofrene for krisen i Kenya.

Birgitte og Søren Pedersens organisation Mechai har på en uge samlet 116.561 kroner ind til ofrene for krisen i Kenya.

Urolighederne efter præsidentvalget i Kenya har skabt et stort behov for hjælpeindsats i landet. Flere steder i Kenya bor der danske missionærer, som har mærket uroen. Flere af dem benyttede anledningen til at skrive hjem til deres bagland i Danmark og bede om forbøn og hjælp. Blandt missionærerne er nogle også gået aktivt ind i at hjælpe de nødstedte.
– Vi har været ude med en del tæpper, babymad, brænde, håndklæder og tøj, dels vort eget tøj og dels noget tøj, som nogle få kirker og missionærer her i byen har samlet sammen, fortæller Birgitte Pedersen, der sammen med sin mand Søren er missionær i byen Eldoret.
Jette Madsen, der er formand for organisationen Mechai, der står bag Birgitte og Søren Pedersens arbejde med kirkebyggeri i Kenya, glæder sig over folks lyst til at give.
– Det er skønt, at folk er så lynhurtige. På en uge har vi indsamlet 116.561 kroner, siger Jette Madsen, der mener, at visheden om, at pengene går direkte, har været afgørende.
– Har man en personlig kontakt til mennesker på stedet, i dette tilfælde Birgitte og Søren i Eldoret, som kan hjælpe og formidle hjælp, så gives der uden at være bange for, om pengene nu også går til nødhjælp eller til administration.
Mechai har ikke været den eneste organisation, som har samlet ind til Kenya.
FrikirkeNet oplyser, at man har indsamlet 65.000 kroner, som bliver fordelt på forskellige missionsprojekter i området. Derudover har fire frikirker på Bornholm haft en særskilt indsamling, hvor der er kommet 29.000 kroner ind.
-mibo