Bush håber stadig på fred i det hellige land

George W. Bush fik også tid til at gå i Jesu fodspor ved sit besøg i Israel d. 9.-11. januar.ISRAEL – George W. Bush benyttede sit officielle besøg i Israel til at udtrykke sit ønske om fred mellem Israel og palæstinenserne – og til at besøge de steder, hvor Jesus vandrede.

Shimon Peres, George W. Bush og Ehud Olmert under den amerikanske præsidents besøg i Israel.

Den 9. til 11. januar var George W. Bush på officielt besøg i Israel. Fredag den 11. januar tog Bush afsted i helikopter fra Jerusalem til Galilæa for at ’gå i Jesu fodspor’.
Præsidenten besøgte blandt andet søen, hvor Jesus stilnede stormen.
– Bush blev mindet om, hvordan bøn hjælper ham og har hjulpet ham til at stilne barske bølger i hans eget liv og særlig i det Hvide Hus, fortalte pressesekretær Dana Perion.

Kom som en pilgrim

Den græsk-ortodokse ærkebiskop Elias Shakur spurgte Bush, om han kom som en politiker, statsleder eller en pilgrim.
– Jeg kom som en pilgrim, sagde Bush ifølge nyhedsbureauet AP til ærkebiskoppen.
Dagen før pilgrimsfærden til Galilæa var Bush også en tur i Fødselskirken i Betlehem.
– For dem af os, som praktiserer den kristne tro, er der virkelig ikke noget mere helligt end der, hvor vores frelser blev født, sagde præsident Bush.

Håber på fred

Han brugte også anledningen til at ønske fred mellem israelerne og palæstinenserne.
– Jeg håber, at der en dag som et resultat af oprettelsen af en palæstinensisk stat ikke længere vil være checkpoints, og at folket kan bevæge sig frit i en demokratisk stat. Visionen er inspireret af min tro på, at der er en Almægtig, og den Almægtiges gave til hver mand, kvinde og barn på jorden er frihed, sagde Bush.