Unge vil hjælpe samfundets udsatte

10 nye diakoner blev indviet i Århus søndag.Søndag d. 13. januar 2008 fik folkekirken ti nye diakoner. Diakonerne er uddannet på Diakonhøjskolen i Århus og blev indviet ved en gudstjeneste i Sct. Pauls Kirke.

Diakonhøjskolen i Århus uddanner unge til at tage sig af samfundets udsatte ud fra et positivt kristent menneskesyn.

– Diakonerne er en kæp i hjulet på velfærdssystemet, når der bliver for meget system og for lidt menneske, udtaler Diakonhøjskolens forstander Jens Maibom Pedersen.
Diakonerne fik i søndags folkekirkens velsignelse til at arbejde med mennesker. Det kan være børn, unge og ældre. Eller mennesker med fysiske og psykiske handicap og andre nødstedte mennesker som misbrugere, ensomme og hjemløse.

Ikke en englefabrik

Diakonhøjskolen i Århus uddanner diakoner på både en pædagoglinje og en social- og sundhedsfaglig linje. Skolen tilbyder også et årskursus som efteruddannelse og har en international linje for socialarbejdere fra hele verden.
– Vi er ikke nogen englefabrik, men vi tager hinanden og tilværelsens store spørgsmål alvorligt, tilføjer Jens Maibom Pedersen: – En god diakon har en vis tømrersvend i hjertekulen og en solid faglig ballast i rygsækken.
Diakoner arbejder som regel på institutioner, varmestuer, behandlingshjem, hospitaler, plejehjem og hospices. Diakoner på årskurset vil ofte arbejde som sognemedhjælpere.
/sl