KD vil standse kritik

– Brug tiden på at samle underskrifter i stedet for at kritisere partiet, siger Kristendemokraternes storkredsformænd. Lyt og lær af til kritikken, mener Tove Videbæk.Nu skal det være slut med at kritisere Kristendemokraternes formand og partiets politik!

KD er nødt til at lære af sine fejl, mener Tove Videbæk: – Ellers går partiet med lukkede øjne ind i et nyt sviende valgnederlag.

Det mener syv storkredsformænd, der netop har udsendt en pressemeddelelse, hvor de opfordrer partiets bagland til at koncentrere sig om at samle de 21.000 underskrifter ind, som er nødvendige, for at Kristendemokraterne igen kan komme i Folketinget.

Kom i arbejdstøjet

– Alle partimedlemmer bør nu trække i arbejdstøjet i stedet for at bruge tid og energi på offentligt at kritisere partiets ledelse og politik, lyder det samlet fra Finn M. Christensen i Nordjyllands Storkreds, Per Schultz-Knudsen i Østjyllands Storkreds, Ole Dupont Kofod i Fyns Storkreds, Peter Thomasen i Sjællands Storkreds, Michael Rask Christensen i Københavns Storkreds, Claus Dyhrberg i Nordsjællands Storkreds og Hartvig Mumm i Bornholms Storkreds.
De kalder partimedlemmerne til orden og beder dem respektere, at ”KD er et demokratisk parti”:
– Bodil Kornbek blev valgt uden modkandidater på partiets landsmøde i oktober. Det genvalgte formandskab fik det stærkest tænkelige tillidsvotum fra de delegerede. Og ingen stemte imod på hovedbestyrelsens seneste møde, da der blev stemt om en tillidserklæring til Bodil Kornbek og næstformændene. På det samme hovedbestyrelsesmøde fik formandskabets forslag til partiets fremtidige strategi ligeledes næsten 100 procents tilslutning, oplyser storkredsformændene.

Flere stemte ikke

Opbakningen var dog ikke helt så entydig, oplyser Tove Videbæk:
– Nogle af hovedbestyrelsesmedlemmerne valgte at undlade at stemme, oplyser hun.
Selv valgte hun at træde ud af hovedbestyrelsen, da hendes forslag om et ekstraordinært landsmøde ikke vandt gehør. Hun er dog fortsat medlem af partiet og bliver på sin plads i Region Midtjylland.

Respekt

Storkredsformændene forstår ikke dem, der har meldt sig ud af partiet:
– Vi vil gerne udtrykke vores respekt – om end ikke forståelse – for de medlemmer og tillidsfolk, som har taget konsekvensen af deres uenighed og meldt sig ud af partiet, siger storkredsformændene, men:
– Vi vil på det kraftigste opfordre alle, der ønsker at bevare Kristendemokraterne, til at afholde sig fra offentligt at fremsætte kritik af det demokratisk valgte formandskab og den demokratisk vedtagne strategi og i stedet at bruge tiden og energien på at sikre, at Kristendemokraterne kan deltage i det næste folketingsvalg, slutter pressemeddelelsen fra de syv formænd.

Sviende nederlag

Det er dog ikke kritikken, men politikken, det er galt med, mener Tove Videbæk:
– Uanset opbakning internt til ledelse og strategi, så er fakta jo desværre, at KD mistede ca. 50 pct. af vælgerne i det seneste folketingsvalg. KD fik det dårligste folketingsvalg nogensinde! Disse fakta hjælper det os ikke at lukke øjnene for. Disse realiteter bliver vi nødt til at forholde os til, drøfte og lære af. Ellers vil vi med lukkede øjne gå direkte ind i et nyt sviende nederlag ved et kommende folketingsvalg, og det ønsker ingen KD´er, siger hun.