Kirker varmer op til EM-satsning

Skal du til fodbold-EM i Østrig og Schweiz, så har du god mulighed for at løbe ind i et af kirkernes mange EM-arrangementer.Kirkerne i Østrig og Schweiz er gået i træningslejr op til fodbold-EM til sommer. Målet er at tiltrække såvel gæster som egne medlemmer under slutrunden.

De evangeliske kirker i Østrig og Schweiz ser frem til at få besøg af tusindvis af fodboldturister.

Tredje halvleg i kirken i stedet for på sportspubben? Det kunne måske være et af de tilbud, der møder de fodboldturister, der tager på fodbold-ferie i Østrig eller Schweiz til sommer. De evangeliske kirker er godt i gang med deres forberedelser til slutrunden, og initiativerne er mange.
Under titlen ”Kickoff2008” har Evangelisk Alliance i de to alpelande serveret en række forslag til, hvordan man kan bruge fodboldbegivenheden til at tiltrække kirkegængere.
Det helt oplagte er fodbold på storskærm i kirken; idehæftet er fyldt med aktiviteter fra street-fodbold, fælles affaldsindsamling over dramaopvisninger til egentlige missionsaktiviteter.
Til anledningen er der trykt plakater og små traktater på mange sprog, som skal sætte fokus på troen, midt i begejstringen for den runde kugle – og ikke bare for at kristne kan komme til fodbold.
– Vi ønsker, at fodboldbegejstrede mennesker under EM 2008 skal mærke den kristne næstekærlighed udlevet gennem de forskellige projekter, men også at give dem en udfordring til at tro, skriver arrangørerne på hjemmesiden. ww.kickoff2008.ch.
Kirkerne i Østrig og Schweiz skeler meget til Tyskland, som var vært for VM i 2006. Her var over 3000 kirker med i fremstødet ”Fodbold er en stærk del af livet”, som fik tusindvis af kirkegængere involveret i kirkelivet og i anderledes missionaktiviteter.