Kristne i Nord-Korea bliver behandlet værst

Nord-Korea, Saudi-Arabien og Iran er fortsat i top-3 på Åbne Døres nye forfølgelses-indeks.For sjette gang i træk topper Nord-Korea listen over lande, hvor kristne er mest forfulgt.

Jørn Blohm Knudsen fra Åbne døre håber, at flere vil bede for de forfulgte kristne.

Hvert år udarbejder organisationen Åbne Døre en liste over de lande i verden, hvor kristne oplever den største forfølgelse. Den seneste oversigt er netop blevet offentliggjort, og den viser, at der stadig er mange lande, hvor kristne bliver udsat for chikane, trusler, vold og sågar fængsling og henrettelse, alene på grund af deres tro.

Nord-Korea værst

Listen, der bliver til på baggrund af informationer om de kristnes forhold i de enkelte lande, placerer for sjette gang i træk Nord-Korea som nummer et med en score på 90 point. Der er bemærkelsesværdigt langt ned til nummer to og tre, Saudi-Arabien og Iran, der henholdsvis har 64,5 og 64 point. Yderligere er der kun 10 point ned til OL-værtslandet Kina, der med 55 point deler 9.-11.-pladsen med Uzbekistan og Eritrea.

Bestialsk forfølgelse

Ifølge Jørn Blohm Knudsen foregår der i Nord-Korea en ”bestialsk forfølgelse” af de kristne.
– Hvis du bliver stoppet af politiet med kristen litteratur på dig, så kommer du i arbejdslejr – og du kommer aldrig ud igen, fortæller Jørn Blohm Knudsen, der trods meldinger om 50-70.000 kristne i arbejdslejre også kan se positive tendenser.
– For nogle år siden var der hungersnød i landet. Mange af de flygtninge, der kom til Kina, blev kristne, og nu er de vendt tilbage for at fortælle andre om deres tro, siger han og henviser til uofficielle statistikker, der anslår en vækst i antallet af kristne i Nord-Korea fra 10.000 til ca. 400.000 de seneste ti år.

Får os til at bede

Jørn Blohm Knudsen håber, at mange kristne i Danmark vil bruge listen til at bede for forfulgte kristne i disse lande samt til at lægge pres på landenes regeringer gennem brevskrivningskampagner.
Den fulde liste kan ses på www.forfulgt.dk.