Ny rapport fra Folkekirkens Nødhjælp slår AIDS-alarm

AFRIKA – En ny rapport fra Folkekirkens Nødhjælp viser, at antallet af børn syd for Sahara, som vil miste deres forældre til AIDS-epidemien, vil nå et katastrofalt omfang i 2010, hvis ikke den onde cirkel af sårbarhed brydes.- I 2010 skønnes det, at over 20 millioner børn under 18 år vil have mistet en eller begge deres forældre til AIDS. I 2005 var det samme tal 15 millioner børn, så stigningen er katastrofal, skriver Folkekirkens Nødhjælp i sit nyhedsbrev.
På baggrund af en ny rapport, organisationen har fået udarbejdet, forventes antallet af børn i det sydlige Afrika, der har mistet begge deres forældre, at stige til 8 millioner i 2010. Mere end 1½ gang Danmarks befolkning.
Med rapporten i hånden slår Folkekirkens Nødhjælp alarm overfor politikere både internationalt, nationalt og i de ramte lokalsamfund og lægger op til en fornyet indsats for at bryde, hvad rapporten kalder ”den onde cirkel af sårbarhed”.
-mibo