Københavnske kirker samles for at tilbede Gud

’One Day’ – ’Én dag’. Det kaldes arrangementet, hvor indtil videre 10 kirker er gået sammen for at tilbede Gud en hel dag.Den 12. april bliver en dag i tilbedelse for Gud i Frikirken på Havnens lokaler på Christianshavn i København. Lovsangsbands fra 10 kirker samles for at prise Gud, og der må gerne komme flere.

– Det er ikke en koncert. Vi vil bygge et alter, hvor vi kan ofre vores lovsang og tilbedelse, siger Else og Sten Thomsen.

Præsterne Sten og Else Thomsen fra Frikirken på Havnen, som har taget initiativ til dagen, fortæller:
– Det er ikke en koncert. Vi vil bygge et alter, hvor vi kan ofre vores lovsang og tilbedelse.
Og Else fortsætter:
– Mon ikke vi alle sammen er rigtig glade for at være til stede ved et møde, hvor man fornemmer, at lovsangen bryder igennem, og vi oplever Gud komme nær. Ofte tænker vi: bare vi kunne blive her lidt længere og gå videre ind i Guds nærhed. Hvad ville der ske, hvis vi fortsatte et par timer mere…
Den 12. april bliver deres idé til virkelighed, og det er en idé, der har spredt sig og tændt mange:
– De fleste, vi har snakket med, har bare været fyr og flamme. De har bare ventet på, at nogen tog initiativ, fortæller Else begejstret og forventningsfuld.
Sten og Else har indtil videre samlet otte lovsangsteams fra Københavnsområdet og et fra Sverige og inviteret den populære californiske lovsangs-duo Kelley & Rob Warren Augi fra USA.
– Og vi vil gerne, at der kommer flere med samme hjertelag, fortæller Sten og Else.

Én dag

Idéen er selvfølgelig slet ikke ny. Dybest set handler det for Sten og Else og alle de tilmeldte lovsangsbands om at genoprette Davids tabernakel fra det Gamle Testamente for en dag: At skabe et bønne- og tilbedelseshus for en dag, at forberede et sted for Guds nærvær gennem lovsang og bøn.
– Sammen med Guds folk vil vi bruge god tid til at søge ind til Gud, skriver Frikirken på Havnen i deres informationsmateriale. – Vi vil give udtryk for vores længsel, taknemmelighed og beundring til ham og fejre den frelse, som Jesus har købt til os.
– Vi gør ikke det her for at folk skal have et godt møde, men vi forbereder et sted for Gud.

Helt praktisk

Helt praktisk vil det foregå sådan, at de forskellige lovsangsteams deler dagen imellem sig. Der vil ikke være nogen prædiken eller nogen urokkelige tidsplaner. Det tager den tid, det tager.
Indtil videre er der tilmeldt lovsangsteams fra Hillerød Frikirke, Holbæk Frikirke, Cafékirken, Copenhagen Community Church, Café Cadeau, Græsted Frikirke, Aglow og selvfølgelig Frikirken på Havnen. Derudover kommer gæstemusiker Micke Johansson fra Sveriges evangelisk-lutherske (folke-)kirke og de erfarne lovsangsledere fra Toronto og Californien, Kelley & Rob Warren Augi.
– Har du lyst til det her, så er det en mega-tilbedelsesdag. Kom og vær med, opfordrer Sten og Else og citerer Salmernes bog kapitel 84, 11:
– ”Én dag i dit tempel er bedre end tusind andre”.