Kristne sammen om at integrere nydanskere

Indre Mission og Baptistkirken i Brande er gået sammen om integrations-café.
Bygger venskaber med ca. 40 indvandrere. Får besøg af byråd d. 7.april.Når kommunen ikke gør det, må initiativet komme fra byens græsrødder.

Erland Grarup fra Baptistkirken er begejstret for samarbejdet med Indre Mission. Den 7. april kommer Brande byråd på besøg i den tværkirkelige integrationscafé.

Derfor har Baptistkirken og Indre Missions (IM) lokalafdeling i Brande dannet en fælles forening til integration af nydanskere og udfordret kommunen til at støtte projektet.
Det er blevet til en café i byens centrum, som nu samler 30-40 nydanskere hver mandag aften til danskundervisning, lektiehjælp og indføring i danske – og dermed kristne – værdier.

Involverer erhvervslivet

– Vi inviterer også byens forretningsfolk og ledere til at holde foredrag, fortæller menighedsrådsformand i Baptistkirken, Erland Grarup.
– Sidst havde vi en ejendomsmægler til at fortælle, hvordan man forholder sig ved køb af hus.
– Vi har også haft en til at fortælle om ansøgninger, en fra politiet, en fra turistforeningen – alt sammen for at fortælle om danske forhold og dansk kultur.

Kristendom et plus

Brande kommune stiller nu lokaler til rådighed for caféen, og den nye forening får hvert år et driftstilskud.
Den 7. april kommer byrådet så på besøg i caféen for at opleve, hvordan byens kristne er et plus for samfundet. Ikke blot er Brande Baptistkirke en af byens arkitektoniske seværdigheder, og ikke blot driver IM en stor genbrugsbutik, men sammen går de nye veje for at møde byens behov.

Kristne beder sammen

Der er i det hele taget fart på tværkirkeligheden i den midtjyske by.
– Hver 14. dag mødes lederne for de lokale kirker til bøn, fortæller Erland Grarup.
Både Indre Mission, pinsekirken Betania KirkeCenter, Baptistkirken og frikirken Troens Ord er med.