Kreativiteten kommer fra Gud

Vi er alle skabt med kreative evner.
Det er dit valg, hvordan du bruger dine.I begyndelsens skabte Gud… lyder de allerførste ord i Bibelen. Det vigtigste skaberværk var mennesket. Det havde nemlig også evnen til selv at skabe.Ganske vist kan vi ikke skabe ud af intet – ex nihilo – som der står om universets intelligente kraft, at han gjorde.
Men vi kan skabe ud af det, vi får givet.
I hvert menneske har Gud nedlagt noget guddommeligt. Under de rette betingelser folder vi os ud.
I dette nummer af Udfordringen har vi samlet en række tema-artikler om kunst.
Ofte tænker vi på kunst som: ”det, man ikke kan, for ku’ man det, var det jo ingen kunst”, som H. C. Andersen så finurligt formulerede det.
Nej, det er ikke os alle, der har lige store evner til at male et billede, hugge skulpturer eller udføre noget andet, som man normalt betragter som finkulturel ”kunst”.
Men hvert menneske har fået nogle evner fra vort guddommelige ophav, som er helt unikke for hver enkelt.
Det gælder om at opdage det og anerkende det hos hinanden. Alt for ofte gør vi/jeg nok det modsatte.
Men Gud ser anderledes på os. For ham er vi ligesom det lille barn, som forældrene stolt betragter. Langt bedre end forældrene kender han vores evner. Han har skabt os sådan, for at evnerne skulle bruges til at gøre verden bedre og skabe noget gedigent, noget godt og smukt.
Desværre bruger nogle deres gudskabte evner til det onde eller negative – ja endda til at håne skaberen…
Du har også fået noget fra ham. Hvad gør du med det? Opdag det og sig tak for gaven til altings giver. Giv Gud mulighed for at velsigne dine hænder.
Han elsker faktisk at velsigne.
Men glem aldrig at give ham æren.