Søndagsskole medførte tvangsopløsning af kirke

RUSLAND – Den russiske metodistmenighed i byen Smolensk i det vestlige Rusland drev en søndagsskole for fire børn. Det førte til, at regionsdomstolen opløste hele menigheden.En regionsdomstol for Smolensk i det vestlige Rusland har afsagt en bemærkelsesværdig dom i en sag mod en lokal metodistkirke, som man mente brød loven ved at organisere ”undervisningsaktiviteter i en søndagsskole uden at have licens”.
Vladimir Rijakovskij, som arbejder ved Slavisk Center for Lov og Retfærdighed i Moskva frygter, at domstolens opløsning af metodistkirken indebærer en trussel mod anden religiøs undervisning.
– Næsten alle religiøse organisationer har en eller anden form for søndagsskole. Jeg kender ikke til, at en eneste af dem har en separat undervisningslicens til dette. Har myndighederne mon tænkt sig at lukke alle sammen? spørger Rijakovskij i en samtale med Forum18.
-mibo