Martin Luther fejres i 10 år

I 2017 er det 500 år siden, Martin Luther sømmede sine berømte 95 teser mod Pavekirken op på kirkedøren i Wittenberg. Og en sådan begivenhed skal fejres med manér, mener man i Tyskland.Derfor har man udråbt tiden fra september 2008 og indtil 2017 som en Luther-dekade, hvor man i løbet af ti år markerer perioden, fra Luther ankom til Wittenberg, til hans reformer for alvor tog fart med teserne på kirkedøren.
En del af programmet sættes derfor i værk allerede nu, bl.a. med indvielsen af en helt ny pilgrimsrute med cykelstier og vandremuligheder i Luther-land. Turen begynder i Wittenberg og snor sig derefter rundt gennem hede og skov til Eisleben og Mansfeld. Derfra er der mulighed for at vandre eller cykle videre rundt og tilbage til Wittenberg. Undervejs kommer man forbi Halle, hvor en stor særudstilling om Luther åbner midt i oktober.
Også i Danmark skal begivenheden fejres, og en arbejdsgruppe er allerede nedsat til at planlægge en række festligheder, oplyser Folkekirken i København.
-KP