Bibelen er vigtig for Vesten

Ny undersøgelse viser, at Bibelen er referenceramme for de fleste i den vestlige befolkning.Er Bibelen på vej ud af Europa? Nej, ikke hvis man skal tro den seneste undersøgelse fra Vatikanet.Den viser nemig, at 80 procent af indbyggerne i de vestlige lande opfatter Bibelen som et interessant og lærerigt skrift. Tre fjerdele mener, at den bør læses i skolerne på lige fod med andre klassiske tekster.
Undersøgelsen er baseret på 13.000 interviews.
– I de lande, vi har undersøgt, er Bibelen ikke en bog for et lille mindretal, men en vigtig fælles reference for et bredt befolkningsflertal, konstaterede professor i sociologi ved universitetet i Rom, Luca Diatellevi, ifølge Kristeligt Dagblad.
Undersøgelsen er foretaget i ni vestlige lande med katolsk, protestantisk og ortodokst flertal.
Over halvdelen af indbyggerne i alle lande undtagen Frankrig mener, at Bibelen bør læses i skolerne på lige fod med andre klassiske værker.
Amerikanske kristne læser Bibelen mere systematisk end europæere, men Vestens kristne rødder er ikke ved at forsvinde, påpeger Alexander Schweizer fra Vatikanets Bibelsammenslutning.
/sl