KD: Giv de unge gratis prævention

Forebyggelse skal få aborttallet ned, mener Kristendemokraterne.Stadig flere unge får en abort, og brugen af fortrydelsespiller er eksploderet. Løsningen er forebyggelse, mener Kristendemokraterne:
– Forebyggelse bl.a. ved forsøg med gratis prævention til de unge samt rådgivning i forbindelse med ufrivillig graviditet skal målrettes, så også de helt unge vælger at gennemføre en graviditet, siger formand Bodil Kornbek.
De seneste tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at godt 15.000 kvinder fik foretaget en abort i 2006. Mens det samlede tal er faldende, stiger aborttallet til gengæld hos de unge, særligt blandt teenagerne. Samtidig er salget af fortrydelsespiller eksploderet, så der i 2007 blev solgt 94.000 pakker med fortrydelsespiller.
Bodil Kornbek mener, der skal flere penge til kampagner:
– Hvis Danmark skulle bruge lige meget på forebyggelse som Holland, skulle vi bruge 5-6 gange så meget.
/sl