Kristne missionsfly klar til indsats i Myanmar

Organisationen MAF (Missiona Aviation Fellowship) er i højeste beredskab for at flyve nødhjælpsforsyninger ind til ofrene for cyklonkatastrofen i Myanmar (Burma).Den kristne organisation MAF venter kun på landingstilladelse, før går i gang med at flyve nødhjælp ind til ofrene for cyklonen i Myanmar.

MAF’s Caravan vandflyvere er som skabt til at nå ind i de katastroferamte områder i Myanmar.

Visum for den første medarbejder er netop kommet på plads, og missionsorganisationen MAF melder, at man er i højeste beredskab for at flyve nødhjælpssendinger ind til cyklonofrene i Myanmar.
Landet, der tidligere var kendt som Burma, blev den 4. maj ramt af den voldsomste cyklon, området har oplevet i årtier.
Mange lande og internationale organisationer har stået på spring for at hjælpe de anslået 1,5 millioner indbyggere, der menes at være ramt af katastrofen. Men nødhjælpsindsatsen har været bremset af landets enevældige styre, som har næret stor mistro til motiverne hos de internationale organisationer.

Klar til at flyve

Den seneste uge er den burmesiske militærjunta dog blødt lidt op, og hjælpen begynder så småt at blive fordelt til de nødlidende.
MAF, der har specialiseret sig i flyvninger af missionærer og nødhjælp, glæder sig til at komme på vingerne.
– De fleste katastrofeområder kan blive hjulpet ved nødhjælpsflyvninger på under 2 timer fra flybaser i hovedstaden Rangoon, fortæller Arne Puggaard fra organisationens danske afdeling.

Venter på tilladelser

Fredag i sidste uge fik chefen for MAF’s katastrofeberedskab i området Brad Hazlett visum og begav sig til Myanmar for at søge om tilladelse til, at MAF kan operere inde i landet.
Samtidig er organisationens baser i Bangladesh og Papua i Indonesien i gang med at klargøre deres vandflyvere, som kan nå frem med hjælp overalt i de oversvømmede områder.
MAF har erfaring med katastrofehjælp i lignende situationer, bl.a. ved tsunamien i 2004 og cyklonkatastrofer i Bangladesh, Papua og Nicaragua.