Stor fejring af Israels 60-årsdag

ISRAEL – Det Israelske militær spillede med musklerne, og børn konkurrerede i bibelkundskab som en del af den store fejring af Israels 60-årsdag.

Israels selvstændighed blev fejret med en stor flyopvisning.

Den 8. maj blev Israels uafhængighed fejret med luftakrobatik, som fik de allerfleste i Jerusalem til at stirre op mod himlen. Senere på eftermiddagen kom Israels moderne krigsfly lavt ind over Jerusalems himmel. Og ud for Israels kyst kunne man se de fleste af flådens skibe passere forbi.

Bibelkonkurrence

Et af de vigtigste civile arrangementer på selvstændighedsdagen er den årligt tilbagevendende bibelkonkurrence, som blev arrangeret for 45. gang. Her sættes bibelkundskaberne på prøve.
– Bibelen har fulgt det jødiske folk gennem historien. Der er ikke nogen anden nation, som begyndte at skrive sin historie fra det øjeblik, jorden blev skabt ud af kaos, sagde uddannelsesminister Yuli Tamir.
I år var det 15 år gamle Tzurit Branson fra Naharia, som vandt. Hun mødte blandt andet uddannelsesminister Tamir efter sejren. Før konkurrencen blev der også lidt uro, da det viste sig, at deltager Bat-El Levi var messiansk jødinde. Begge Israels overrabbinere og antimissionsorganisationen Yad Lachim protesterede, da de ikke regner messianske jøder for jøder. Hun fik dog lov til at fortsætte, men nåede ikke til finalen.
Den 14. maj, under George W. Bushs officielle besøg i Israel, blev fejringen dog skæmmet af et raketangreb mod byen Askalon. Her blev 90 personer såret, da en raket fra Gaza ramte et indkøbscenter.
-Vidar Norberg