Til den ensomme i stilhed

Ensomhed er en folkesygdom – står der i Ovenlys på ensomme dage. Man kunne måske også sige: et eksistensvilkår som konsekvens af syndefaldets fundamentale tillidsbrud.Den fjerde bog i serien af små Ovenlys-andagtsbøger har som målgruppe den ensomme – eller den, der kan føle sig ensom – og hvem kan ikke det en gang imellem?
Som de tre tidligere Ovenlys-bøger indeholder den 28 andagter. Hver består de af en tekstlæsning til om morgenen og salmevers eller digt samt bøn og huskevers til om aftenen.
Christel Winther-Nielsen er sluppet ret godt fra opgaven med at skrive tekster og bønner, der specielt henvender sig til den ensomme, som har søgt stilhed, eller som evt. føler stilheden lidt for stærkt.
„Livet føles så halvt … Jeg søger for at finde, men efterlades med ingenting. Og det gør mig så inderligt ensom, fordi jeg føler mig halv og alene, hver gang jeg ramler hovedet mod endnu en mur“, skriver hun – og beder så: „Gud, min store helbreder, jeg beder dig om at lade din helhed udfolde sig i mit liv … Herre, vær med dem, der føler, at de lever en halv tilværelse. Hjælp dem til tro, at dit løfte om en hel tilværelse også gælder for dem.“
Der er en ganske fin lille bog, der vil kunne glæde enhver, der har erfaret det eksistensvilkår, som ensomheden er.
Niels Jørgen Vase

Christel Winther-Nielsen:
Ovenlys på ensomme dage
64 sider • 99,95 kr.
Credo