Folkekirkens Nødhjælp uddeler mad og vand i Etiopien

ETIOPIEN – Folkekirkens Nødhjælp har fået fem millioner kroner af Danida og FN og er nu i fuld gang med at uddele mad og vand til den tørkeramte befolkning i Etiopien.Allerede i begyndelsen af året advarede Folkekirkens Nødhjælps partnere om, at der bliver sult i den sydlige del af landet. Akut uddeling af vandrationer blev iværksat i Boreno-området, men hjælpen var langtfra nok til at imødekomme behovet.
Organisationen gik derfor i gang med at ansøge om penge til mad- og vanduddeling. Nu har man modtaget tre millioner kroner af Danida til arbejdet i Oromiya-regionen, og derudover støtter FN’s fødevareorganisation WFP med knap to millioner kroner, oplyser organisationen på sin hjemmeside.
Hjælpen, som består af mad, vegetabilsk olie og uddeling af rent drikkevand, skal støtte den i forvejen hårdt pressede befolkning, som hovedsageligt er hyrdefolk, der er afhængige af vand og græs til deres dyr for at kunne overleve.
– mibo