Mange kulturer mødes på Grønland

Det er koldt på toppen – og derfor varmer det med talere fra syd på Grønlands Frikirkes sommerkonference den 24.–29. juni.Aril Måsø er same og kommer fra Nordnorge. Alex Kiyimba er afrikaner og kommer fra Uganda. Og Peter Götz og Karsten Auerbach er som danskere placeret midt imellem.
Alle skal de medvirke på konferencens tema: Kultur – Identitet – Tro.
– Vi forventer omkring 100 tilrejsende gæster fra Qaanaq i nord til Nanortalik i syd. Det tegner til at blive den hidtil største konference for Inuunerup Nutaap Oqaluffia, fortæller Karl Rafaelsen fra Grøndlands frikirke – Inuunerup Nutaap Oqaluffia (INO).
Konferencen finder sted på den nyrenoverede Jørgen Brønlund-skolen i Ilulissat. Der bliver møder med sang, musik og undervisning både formiddag, eftermiddag og aften, og alle samlinger er åbne både for gæster og for byens befolkning.
– Aril Måsø fra Nordnorge brænder for at tale frihed til oprindelige folk – om retten til at bevare sin identitet og tro i sin egen kultur. Han benytter også den samiske tromme sammen med sang og joik i sin måde at lovprise Gud på, fortæller Karl Rafaelsen.
– Alex Kiyimba fra Uganda leder et traumecenter for forældreløse børn. Han besøgte Ilulissat i 2006, og mange mennesker blev berørt af hans inspirerende og levende måde at formidle glædens og frihedens budskab.
Desuden medvirker missionsforstander Peter Gøtz fra Det Danske Missionsforbund. Karsten Auerbach er dansk billedkunstner og vil bl.a. male billeder under inspiration fra undervisning og lovsang under møderne.
/sl