Verdens ældste kirkebygning?

JORDAN – En arkæologisk udgravning i Jordan har afsløret, hvad man mener er verdens ældste kirkebygning.Arkæologer i byen Rihab i det nordlige Jordan siger, at de har fundet en hule, som kan være den ældste kirkebygning, der nogensinde er fundet, skriver BBC.
Hulen, som dateres til år 33-70 efter Kristus, menes både at have været brugt som et hjem og som et sted, hvor man har holdt gudstjenester.
Ifølge Dr. Abdul Qader Al-Hassan, som er leder af Rihab Center for Arkæologiske studier, viser hulen tydelige tegn på tidlige kristne ritualer. Der er et cirkulært område med stensæder. Dette runde element, der kaldes en apse, er ifølge Dr. Al-Hassan meget vigtigt, da dette kun er fundet i én anden sammenhæng, og det var en anden hule, som også har været brugt til kristen gudsdyrkelse.
-mibo