Norsk undersøgelse af tro og helbred

NORGE – Ny norsk undersøgelse skal kortlægge, hvilken påvirkning troen har på helbredet.Er pinsefolk oftere syge end dem i Frelsens Hær? Gennem et nyt forskningsprojekt med titlen ”Helse-Frelse” vil en norsk videnskabsmand fra Høgskolen i Nord-Trøndelag undersøge, hvilken påvirkning man giver sit helbred, når man er kristen.
Udgangspunktet for projektet er en helbredsundersøgelse i Nord-Trøndelag. Den er verdens største af sin art og har foregået siden 80’erne. De sidste tre år har 106.000 nordmænd været gennem en undersøgelse og har for første gang også skullet svare på en række spørgsmål om tro, skriver bladet Korsets Seier.
– Det interessante er, at vi kan koble oplysningerne om tro til alle andre oplysninger i helbredsundersøgelsen, siger førsteamanuensis Idar Kjølsvik, der leder projektet.
Det forventes, at de første resultater af undersøgelsen ligger klar i sommeren 2009.
-mibo.