Vi har haft bolden i 2008 år!

Sådan lyder sloganet for kampagnen ”Kirche 08” i forbindelse med EM i Østrig og Schweiz. I en omfattende kampagne ”Kirche08” søger de for, at fodboldtilhængere fra hele Europa mærker et aktivt kirkeliv.På tribunerne løftes fodboldhalstørklæderne i strakt arm. De hvide bogstaver på det røde stof afslører, at det såvel kunne være Polen, Tyrkiet som værtslandene Østrig og Schweiz der heppes på. Men budskabet er et helt andet: ”Kirche 08”.
Bag kampagnen, der har opbakning fra det østrigske fodboldforbund, står såvel katolske kirker som protestantiske kirker i både Østrig og Schweiz. Målet er at bruge den opmærksomhed, fodbolden under alle omstændigheder får under slutrunden, til at fortælle det kristne budskab.

Gud på prædikestolen

Som eksempel var den katolske gudstjeneste i EM-værtsbyen Klagenfurt på slutrundens andendag tilrettelagt med særlig plads til de fodboldinteresserede. Oversat til tre sprog opfordrede biskop Alois Schwarz de tilrejsende fans til at ”bringe Gud i spil” i deres liv, skriver hjemmesiden kriche08.at.
– Enhver, der på livets stadion bringer Gud i spil, er altid en vinder, for et liv i tro vil have både mål, retning og dybde, sagde biskop Schwartz, der mener, at kirken er et godt sted til midt i al fodboldbegejstringen at få vejret igen.