Kristne protesterer mod kønsneutral ægteskabslov

– Vi giver ikke op, lover de norske kristne organisationer, som er imod den nye ægteskabslov, der sidestiller homofile partnerskaber med ægteskaber mellem mand og kvinde.Tirsdag den 10. juni vedtog det norske Storting en ny ægteskabslov. Den bliver kaldt kønsneutral, da den fuldt ud sidestiller ægteskabet mellem mand og kvinde med homofile partnerskaber.

Demonstranter protesterer foran det norske Storting imod den nye ægteskabslov.

Dermed står en lang række kristne organisationer i Norge, der med opbakning fra andre skandinaviske organisationer har ført en kampagne for at bevare den nuværende definition af ægteskabet, nu som tabere. Men bevægelsens talsmand, Øivind Benestad, mener det er for tidligt at give op.
– Kampen er ikke ovre på nogen som helst måde, siger Øivind Benestad til Kristeligt Pressekontor (KPK), efter at Stortinget i går vedtog en kønsneutral ægteskabslov. Han mener, ægteskabsloven skal gøres til en vigtig sag i valgkampen op mod stortingsvalget i 2009.
– Hvis den nye ægteskabslov overlever stortingsperioden 2009-2013, bliver den vanskeligere at ændre sidenhen, mener han. Årsagen er, at ægteskabsloven får så mange konsekvenser på andre områder, fx når det gælder skolens undervisning.

Støtte fra
dansk tænketank

Under hele forløbet har den danske kristne tænketank Center for Kristen Etik og Moral (CeKEM) bakket op i kampen mod den nye ægteskabslov. Også her er man skuffet over udfaldet.
– Det er en sørgelig dag for Norge, lyder det fra Benjamin Ervill fra CeKEM. – Ikke bare for familien som med et par tryk på nogle knapper har ændret definition og udtryk ud over hele Norge, men også for det billede man som dansker kan have af den norske lovgivende forsamling.
Benjamin Ervil hentyder til, at den norske regering har valgt at gennemføre en så skelsættende lovændring, selv om der har været stor folkelig og især kirkelig modstand.
Modstanden er blandt andet kommet fra Den Norske Kirkes øverste repræsentative organ og fra Norges Kristne Råd, der samler medlemskirker fra Den Katolske Kirke og Den Norske Kirke til Pinsebevægelsen og Metodistkirken.
– De har uden nogen særlig grundig udredning eller konsekvens-analyse godkendt denne ’familiereform’. Hele forløbet omkring ægteskabsloven er stærkt kritisabelt og kan kun stå som eksempel på, hvordan man ikke skal lovgive. Så alvorlige samfundsændringer, som det skaber at indføre en kønsneutral ægteskabslov, er ikke noget, man bare gør. Det er meget uansvarligt at gøre familien, som vi kender den, til et socialt eksperiment til gavn for en seksuel minoritet, siger Ervill.

Takker for Folketinget

Den danske tænketank fornemmer dog, at der er et stykke fra holdningen i det norske Storting til det danske Folketing. En forskel, Benjamin Ervill håber, vil forblive.
– Med det norske eksempel kan man glæde sig over holdningen i Folketinget, der har stor respekt for Folkekirkens ønsker og ikke ønsker at ændre i ægteskabsloven før, den samlede Folkekirke tropper op og ønsker ændringen.
– Man kan kun håbe på, at holdningen forbliver den samme, siger Benjamin Ervill.