Kæmpebøde til baptister for at holde friluftsmøde

HVIDERUSLAND – En markering af Kristi Himmelfarts Dag kostede en hviderussisk baptist en bøde svarende til to måneders løn.En gruppe baptister i byen Ushachi i Vitebskregionen i Hviderusland gik den 5. juni på gaden for at fejre Kristi Himmelfarts Dag, som ifølge den julianske kalender falder på denne dato.
Men fejringen blev – ifølge nyhedsbureauet Forum 18 – kort. Foran det lokale marked blev gruppen antastet af en bejent i civil, som befalede dem at stoppe med at synge og fortælle om Jesus. Vladimir Burshtyn, der stod for arrangementet, nægtede og sagde, at de ikke forstyrrede den offentlige orden, og henviste derudover til den hviderussiske forfatnings afsnit om religionsfrihed.
I kølvandet på hændelsen er Vladimir Burshtyn nu blevet idømt en bøde på ca. 1.500 kroner, svarende til to måneders gennemsnitsløn. Det er ifølge Forum 18 den hidtil højeste bødestraf, der er idømt en hviderussisk baptist.
-mibo