Ny flot hoffmannsk prædikensamling

Syv Poul Hoffmann-prædikener med illustrationer af Jørn Henrik Olsen.”Der er ikke en gnist af legende eller symbol i beretningen om fristelsen i ørkenen. Den er en meget præcis skildring af, hvad der kan ske, når et menneske faster i 40 dage”, siger den bibeltro og bibelfunderede Poul Hoffmann i sin prædiken i Birkerød Kirke den første søndag i fasten i 1979.Prædikenen finder du sammen med seks andre dejlige, tankevækkende og udfordrende prædikener i Poul Hoffmanns nye prædikensamling Herrens glæde.

Klar tale

Prædikensamlingen indeholder syv prædikener fra perioden 1972-2006. De har hver for sig deres fokus. Men i hver eneste prædiken taler Poul Hoffmann jordnært og konkret om Gud, Jesus og Helligånden, og han taler lige så klart og konkret om livet, som det leves. I prædikenerne møder han folk dér, hvor de er. Midt i livets virkelighed og midt i den virkelighed formidler han noget af Guds virkelighed.
Han taler om kraften fra det høje, lovsang og grunde til lovsang, Israels herlighed, en spændende fortælling om to byer, Babylon og Jerusalem, om en drøm om en stor, årlig pinsefest ved Vor Frue Kirke i København 2. pinsedag, hvor folk efter gudstjenesterne i deres egne kirker begiver sig til Vor Frue Kirke til den store fælles pinsefest, en kristen manifestation i storbyen. Drømmen er ikke blevet til virkelighed, men måske vil nogen tage den op og konkretisere den. Han taler også om ny vin, om den åndelige strømning hos farisæerne, der ikke forstod, hvad den nye vin indebærer, om brændende hjerter og om profetiske kvante-spring hos Esajas, der taler om sin samtid, om den nærmere fremtid 200 år fremme i tiden, om Jesu fødsel og om endetiden.
Bibelfundamentalisten Poul Hoffmann taler i klarsprog ind i vor tid og er på mange måder en profet i vor tid.

Flotte illustrationer

Prædikensamlingen er flot illustreret af cand.theol., ph.d. og freelancekunstner Jørn Henrik Olsen med hans flotte malerier, Gratia I-VII, akryl på lærred. Reproduktioner af værkerne fra bogen kan købes på www.podie.dk
Bogen er flot udstyret. Prædikenerne og Jørn Henrik Olsens malerier klæder hinanden rigtig godt. Det er en udsøgt glæde at få bogen i hånden, og jeg er overbevist om, at mange vil glæde sig over at gå i gang med prædikenerne.

Poul Hoffmann:
Herrens glæde
96 sider • 199,95 kr.
Lohse