Strandvejskirken holder kulturnat

“Hvis ikke Fredensborg kommune vil lave kulturnat, så vil vi!”

Der er fernisering af Annette Bachs nye malerier ved Kulturnatten i Strandvejskirken fredag.

Sådan tænkte projektleder Per Hansen, der er ansat i Strandvejskirken til at koordinere de kulturelle aktiviteter.
Efter sidste års deltagelse i kulturnatten i Fredensborg kommune var man i Strandvejskirken i Humlebæk begejstrede både for det store antal besøgende og kommunens opbakning til det lokale initiativ.
Derfor kom oplysningen om, at kommunen ikke ønskede at afholde kulturnat i 2008, som noget af en overraskelse.
Men kirken på Ny Strandvej 54 i Humlebæk slår nu selv dørene op på fredag, den 29. august kl. 19–23 til kulturnat.
I år vil caféen være åben hele aftenen med mulighed for at købe snacks og noget at drikke. Kaffe og te er gratis.
Kl. 19.30 er der fernisering med maleren Annette Bachs nye malerier. Annette har i de senere år genoptaget maleriet og har haft stor succés, ikke mindst i lokalområdet.
Kl. 20.30 lægger Strandvejskirken igen scene til Humlebæk Gospelkor. Koret, der blev startet for 2 år siden i et samarbejde mellem kirken og Fredensborg Aftenskole, har vokset sig stort på rekordtid. I efterårssæsonen er der flere end 50 sangere tilmeldt, men i fredagens koncert er det den gamle kerne, der synger. Forårets afsluttende koncert blev et tilløbsstykke. I næsten 2 timer svedte koret og orkestret sig igennem en perlerække af klassikere og helt nye funky gospelsange.
Kl. 22.00 gentager man succésen med en afsluttende lysgudstjeneste. Sidste år fik deltagerne en oplevelse af kirke på en hel anden måde, end de fleste en vant til. Det er reflektivt og stemningsfyldt. I år er det den netop ansatte nye præst Ruth Cilwik Andersen, der forestår gudstjenesten.
Der er gratis adgang, men mulighed for at betale en frivillig entré til at dække honorarudgifterne.
Henri