Billedtale om tro

Marianne Olsen, der er lektor i religion og fransk, har udgivet en lille bog med otte essays om livsholdninger, tro og viden.Bogens titel er Magrittes sten efter det afsluttende og korteste essay. Heri skriver hun, at for hende er Magrittes sten et opstandelsesbillede. Og hun fortæller så om en lille pige, der pludselig bliver alvorligt syg, og om, hvordan alt går i stå for forældrene. En morgen en rum tid efter, at det hele er overstået, og de dødtrætte forældre er taget på ferie, vågner pigens mormor ved, at pigen ligger i sin seng og synger „Gud ske tak og lov, vi så dejlig sov“. Hvortil forfatterens kommentar er: „Det er den sang, der for mig er en Magrittes sten.“
Bogen er et resultat af forfatterens religionsundervisning, hvor hun ønsker en åben dialog om tro og viden.
I bogen i øvrigt tales der meget i billeder om tro, og forfatterens livsholdning spilles ud i forhold til ateismen og evolutionsteorien på en måde, så man godt kan blive lidt i tvivl om, hvad hun egentlig tror.
NJV

Marianne Olsen:
Magrittes sten
78 sider • 158 kr.
Forlag1.dk