Debat

Tak for leder

Tak til redaktør Henri Nissen for en sund og tankevækkende leder-kommentar bragt i nummer 34 af Udfordringen, omhandlende den sidste tids advarsler og megen kritik fra kristne imod Florida-vækkelsen.
Henri Nissen slutter sin artikel med følgende:
”Hvis vi vil bedømme noget og rådgive andre, så er det ikke nok at studere internettet med alle dets djævelske anklager – så må du have fat i Bibelen. Ja, ikke nok med det, vi må lære at bedømme modent og åndeligt.”
– Ja, hvor sandt og rigtigt. Og det er netop det, man finder i denne leder-kommentar. Nemlig en sund belæring om moden åndelig bedømmelse.
Kan det mon være vejen til sand vækkelse – Guds folks åndelige opvågning?
Frode Laursen
Arendalsvej 307
7400 Herning

Gentleman i TV

Otto Leisner udtalte engang i Berlingske Tidende: ”Hvad er der sket med mennesket, når underholdning virkelig skal have den karakter for at underholde? Hvad er der sket med samfundet, når andres privatliv kan være underholdende? Keder det moderne menneske sig virkelig så meget – ofte helt ud over alle grænser – så de lader sig underholde af mennesker i intime situationer? På toilet f.eks. Jeg forstår det ikke.”
Der er sendt meget ”toilet-tv” i de forløbne otte år. Den åndelige forurening er værre end nogensinde, og som med al anden forurening er det børnene, der er de mest sårbare.
Otto Leisners udsendelser var forbilledlige, altid med hensyntagen til børnene, kort sagt udsendelser for hele familien.
Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Århus C

Kan Gud ændre?

Da vi kun havde ét punkt på dagsordenen i vort ”Gåskær vandværk”, foreslog jeg, at vi hver især fortælte lidt om os selv. Det var meget interessant, især at høre om, hvordan de havde det med den kristne tro, de var meget åbne og ærlige.
Det var sidste gang, jeg så Lars. Kort tid efter var han udsat for et meningsløst trafikuheld, blev brutalt og uden farvel revet væk fra sin familie og sine venner.
Vi må erkende, at Gud har lagt sin frelsesplan i vore skrøbelige og utilstrækkelige hænder, og han har ikke snakket noget om en plan 2.
Kan Gud ændre vores venner, gader, byer og nationer?
Hvis vi bliver optaget af den tanke, bliver alle andre spørgsmål og problemer uvæsentlige.
(Forkortet, red.)
Lorenz Peter Callesen
Gåskærbyvej 13
6392 Bolderslev