Domprovst stiller op til bispevalg

Domprovst Anders Gadegaard stiller op til bispevalget i Københavns Stift som afløser for Erik Norman Svendsen.- Københavns stift står i de kommende år overfor store udfordringer med et stigende ønske om en åben, relevant og tydelig kirke med klare bud på tro, menneskesyn og grundlæggende værdier, siger Anders Gadegaard med sine 25 år som præst, heraf 10 år som domprovst ved Københavns Domkirke.
Anders Gadegaard er 56 år og teologisk kandidat fra Københavns universitet i 1981. Efter studier i Sydindien og ansættelse på Københavns Universitet som undervisningsassistent, blev han sognepræst ved Sions Kirke på Østerbro, indtil han blev domprovst over Københavns Stift og provst for Vor Frue provsti i 1998. Anders Gadegaard er desuden formand for Danske Kirkers Råd fra 2007.
sl