Erling træner ledere i hele Afrika

Erling Rasmussen pakker jævnligt bilen med undervisningsmaterialer om Bibelen til afsidesliggende områder af Afrika. I fredags, den 27. september, fyldte missionær Erling Rasmussen, Hillcrest, 70 år.

Erling Rasmussen

De såkaldte satellit-bibelskoler er hans hjertesag, og flere afrikanske lande lukker nu op for denne mobile undervisningstjeneste.
I februar gik turen til Uganda, Sudan, Rwanda, Congo – i marts var det Tanzania, Zambia, Malawi, og i oktober planlægges en tur til Kenya, Etiopien og Djibouti – for at nå ud og hjælpe, støtte og bringe god bibelsk undervisning ud til menighederne.
– Det er væsentligt lettere og billigere for alle at oprette Satellit-bibelskoler, hvor elever og menigheder er, i stedet for at bekoste ophold på bibelskole, som ligger langt fra hjemmet – hvilket betyder, at de studerende ofte må være væk fra familien i lange perioder, fortæller Georg Berthelsen fra Apostolsk Kirke i Danmark, der står bag Kirsten og Erling Rasmussens tjeneste ud fra basen i Sydafrika.

Nødråb

Han rejse første gang til Afrika som missionær med sin hustru Kirsten og fem børn i 1976 – først i Zambia og siden mange år i Sydafrika som leder af All Africa Bible College i Hillcrest, tæt ved Durban.
Ideen med satellit-bibelskoler blev født, da elever fra det sydlige Afrika i slutningen af 1990’erne havde svært ved at få indrejsetilladelse til Sydafrika. Fra de omkringliggende lande lød nu et råb om hjælp til undervisning – især fra kirkeledere.
I tidens løb er det blevet til et undervisningsforløb, som består af 45 bøger.
Satellit-bibelskolerne findes i dag i mere end 19 lande i Afrika. Hvor mange der findes i alt vides ikke, da konceptet ikke har normal copyright, men ”right to copy” – dog med den betingelse at der ikke må foretages ændringer i materialet.
Bøgerne er oversat til adskillige sprog, senest somali. Materialet benyttes både af små husmenigheder og af store kirkesamfund med over 100 menigheder.

Fortryder ikke

Kirsten og Erling Rasmussen fortryder ikke et øjeblik, at de dengang begav sig af sted med familien – og fulgte kaldet.
– Der har været perioder med Guds velsignelse på så mange måder – men der har også været perioder med det lange, seje træk, indrømmer de og tilføjer: – Men i Guds rige er der ikke noget, der hedder at gå på pension.
Erling Rasmussen er udsendt af Apostolsk Kirke i Danmark.
Georg Berthelsen/sl