Gode planer

Der er så mange ting, jeg gerne vil. Og så mange ting, jeg har villet. Jeg har lagt fantastiske planer, om hvad jeg skulle med mit liv. De har ændret sig med tiden, men hver gang jeg lagde en ny plan, var jeg sikker på, at det var det, jeg skulle.
Da jeg var helt lille, ville jeg som voksen være digter, forfatter og dykker – på samme tid.
Da jeg blev lidt ældre, og fandt ud af, at jeg ikke svømmer særlig godt, ændrede planerne sig. Da jeg gik i 6. klasse, ville jeg være psykolog. Den plan holdt ved længe, indtil jeg måtte erkende, at jeg ikke var rask nok til at gå så længe i skole. Så ville jeg være pædagog, men heller ikke det blev til noget. Pointen er, at alle de planer ikke er blevet til andet end – planer.

Nu er jeg 20 år og i lære som journalist. Det var bestemt ikke min plan. Jeg regnede med, at jeg skulle være på avisen i mellem tre og seks måneder. Bare indtil jeg fik mulighed for at komme videre i min plan om at blive pædagog. Mere end halvandet år efter jeg begyndte, sidder jeg her stadig. Jeg er i fuld gang med noget, jeg aldrig havde planlagt – og jeg elsker det.
Det var ikke min plan, men det var Guds plan, og det er meget bedre.

Når vores planer går i vasken, er det måske netop fordi det er vores planer, ikke Guds. Guds planer for os fører ikke til fiasko, men til succes. Måske ikke i form af hurtige penge og det søde liv, men på en langt vigtigere måde. Guds planer fører til succes for Guds rige på jorden.
Det kan være svært at se, hvad Guds planer er, og endnu sværere at følge dem, men det er det værd.

Den eneste måde vi kan vide, om vi følger Guds plan, er ved at spørge og lytte til ham. Vi skal tale med ham, før vi tager en beslutning. Vi skal lytte, vente og ikke mindst være parate til at ændre på vores egne planer. Og så skal vi huske, at lige meget hvor gode planer vi har lagt for os selv, er Guds plan til hver en tid bedre end noget andet.