Delirious? spiller for sidste gang

Det verdensberømte engelske band spiller afskedskoncert – i Hjørring!De mange fans får en sidste chance for at opleve det populære band live i Danmark, inden bandet går hver til sit ved udgangen af 2009.

Delirious? har imponeret hele verden med deres fantastiske musik og dybe tekster. De har givet koncerter for over en million mennesker. Nu spiller de en sidste livekoncert i Danmark, inden bandet opløses i 2009.

Den 6. november kommer Delirous? til Hjørring. Koncerten bliver den sidste i Danmark, fordi bandet stopper deres musikkarriere, der begyndte for mange år siden.
Dengang var bandet noget anderledes end det Delirious?, vi kender og holder af. De kaldte sig ikke Delirious?, de solgte deres kassettebånd fra bagagerummet i en rusten Ford Sierra, og de havde bestemt ingen planer om at blive det, de er i dag. Drømmene var der skam, men livet for Delirious? handlede dengang bare om at skrive sange med mening og spille live. Målet var at skabe den bedst mulige forbindelse til tilhørerne.

En kæmpe succes

Nu er det på mange måder anderledes. Delirious? er blevet en stor succes. I 2007 gav de koncerter i over 25 lande for over en million mennesker. Deres albums, live DVD’er og opsamlinger bliver solgt i det meste af verden. De har været på top ti over mest solgte albums i Storbritannien samt på single-hitlisterne, og de har varmet op for Bryan Adams og Bon Jovi.

Det startede i kirken

Men det hele startede på en lidt speciel måde for Delirious?.
I 1992 fandt producer Martin Smith (sang og guitar) sammen med studieejer Tim Jupp (keyboard) og grafisk designer Stew Smith (trommer) for at sørge for musikken til et lokalt ungdomsarrangement.
Kombinationen af Martins ærlige og helhjertede tekster og resten af bandets store talent gik rent ind hos tilhørerne.
Selvom der manglede noget finpudsning, var musikken fuld af ærlig entusiasme, og bandet fik hurtigt ry for at være det mest spændende, der var kommet fra kirken i mange år.

Succes i hele verden

I løbet af fire år spillede Delirious? musik på fuld tid, nu sammen med Stu G på guitar og Jon Thatcher på bas. I deres femte år som gruppe begyndte de at udgive singler og albums og komme ud på hitlisterne.
Albummet fra 1997, King Of Fools var for mange lidt kontroversielt, men blev en stor succes med to singler på top tyve og en 13. plads for selve albummet.
På dette tidspunkt begyndte USA også at lægge mærke til bandet. King Of Fools kom ind på en amerikansk hitliste og lå der i hele 18 uger, og albummet solgte 200.000 eksemplarer.
Virgin Records USA hoppede med på bølgen, og koncertturneer i USA, Canada, Europa, Australien og New Zealand skabte, sammen med en salgsaftale med EMI, endnu mere opmærksomhed omkring bandet.
Men af alt det, der skete for bandet, var intet mere vigtigt end udgivelsen af deres andet album, Mezzamorphis.
Albummet blev et kæmpe hit og fangede på flot vis selve ånden i Delirious?.

Fuld fart frem

Fra 1999 og frem satte bandet fokus på live-optrædener. Ind imellem koncerter og turneer arbejdede de på deres næste album, Glo. Efter det kom producer Chuck Zwicky, der har arbejdet med bl.a. Prince og Madonna, ind i billedet. Sammen lavede de albummet Audiolessonover?.
Dette album var i modsætning til Glo, som havde tiltrukket et gospelpublikum, mere specielt med en lidt mystisk stemning. Audiolessonover? blev taget godt imod i England og fik meget ros.
Efter det kom endnu et live-album og World Service og The Mission Bell. Begge albums var med til at slå den internationale succes fast.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ikke bare hoteller

Delirious spillede koncerter for paven til World Youth Day i 2005, for forskellige verdensledere til de Olympiske Lege i Athen i 2004 og for en kæmpe flok muslimer i Marokko ved Friendshipfest i 2005.
Bandet opnåede svimlende popularitet og tog på koncert-eventyr over hele verden.
De mange rejser har gjort et stort indtryk hos Delirious?. De har oplevet langt mere end bare femstjernede hoteller. Bandet har brugt tid i slumkvarterer, på lossepladser og har mødt folk, der lider under fattigdom.
Disse oplevelser førte til albummet Kingdom of Comfort. Et album, der mere ærligt end nogen af de tidligere fortæller om livets skyggesider.
Efter så mange år på toppen må alle bands træffe et valg. Delirious? har valgt det eneste, der giver mening for dem nu, at trække sig tilbage og lade andre komme til.