Hanne lærer præster at brænde igennem

Udstråling kan trænes, siger Hanne Dalsgaard fra Captivator.Har du undret dig over nogle præsters monotone stemmeføring? Har du ventet forgæves på, at de kommer til pointen? Og har du bagefter svært ved at huske et ord af, hvad præsten prædikede?
Så er det sikkert ikke dig det er galt med – men præsten.

Hanne Dalsgaard er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium

Det vil Hanne Dalsgaard fra det nystartede firma Captivator nu gøre noget ved.
– De første sekunder på prædikestolen er afgørende. Allerede inden du har sagt et ord, har menigheden afkodet, hvor meget de kan forvente sig af dig.
– En nærværende og autentisk udstråling er dog ikke bare en medfødt evne – det kan læres, siger Hanne Dalsgaard.
Og derfor har hun startet Captivator i Silkeborg. Det engelske navn beskriver en person, der er i stand til at fængsle eller indtage sit publikum. Og den kunst vil den 31-årige iværksætter gerne lære fra sig. Hanne Dalsgaard møder gerne op til præstekonventer, provsti- og stiftskurser.

Scenevant

Hanne Dalsgaard har selv været aktiv i danske kirker hele sit liv. Hun har stået på scenen, siden hun var barn, først som sanger og danser, og siden også som korleder og gospelinstruktør. Hun har for nylig afsluttet sin uddannelse som sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium med speciale i sang og performance, kunsten at optræde.
Siden 2002 har hun vejledt og undervist lærere, præster, sangere, musikere og erhvervsledere. Morten Hørning er ansat på Århus Universitet, og har oplevet at blive undervist af Hanne Dalsgaard:
– Via Hannes vejledning fik jeg fokus på nogle af de værste unoder og dårlige vaner i min forkyndelse og hjælp til at tage næste skridt i retning af at være mere enkel, direkte og nærværende.
/sl