Nystartet kirke i biograf

Deltagerne spiser popcorn under prædikenen i Valgmenigheden i København.Folkekirke med kant – det er slogan for Valgmenigheden i København. Og noget tyder på, at den splinterny folkekirke vil leve op til det.

Peter Søndergaard har slet ikke noget imod, at gudstjenestedeltagerne spiser popcorn under hans prædiken i den ny Valgmenighed. Gudstjenesten holdes trods alt i en biograf!

Ikke blot mødes de i Empire Bio i Guldbergsgade hver søndag. Men de tager også Bibelens budskab særdeles alvorligt.

Sex og vrede

Således er de første søndage dedikeret til Verdens Vigtigste Tale – Jesu bjergprædiken. Sidste uge var temaet ”Sex og vrede”.
Lyder som noget fra et filmlærred?
Måske – i hvert fald deler præsten popcorn ud under prædikenen. Og så er biograf-stemningen sikret.
Selv om valgmenigheden for længst har holdt sin første gudstjeneste, er det netop lokalerne, der har forsinket den endelige godkendelse, fortæller menighedsrådsmedlem Jonathan Tylsgaard Larsen:
– Valgmenighedsloven kræver, at der er 50 underskrivere, en ansat præst og et af biskoppen godkendt gudstjenestelokale.
– Her er vores ansøgning anderledes, fordi vi mødes i en biograf. Men provsten er positiv og har indstillet godkendelsen til biskoppen.
Valgmenigheden i København er startet på initiativ af Aarhus Valgmenighed. Peter Søndergaard, tidligere præst i Århus Valgmenighed, har sammen med et team fra både København og Århus startet menigheden op i løbet af det seneste år. Valgmenigheden holdt sin første gudstjeneste den 14. september.

Jesus er forbillede

– Vi forsøger at modellere vores relation til Gud, hinanden og verden efter det forbillede, vi finder i Biblens beskrivelse af Jesus, siger valgmenighedspræst Peter Søndergaard.
Valgmenigheden består af mindre fællesskaber, der kaldes klynger. Klyngerne mødes forskellige steder i byen midt i ugen. Lørdag den 8. november holdes desuden et medlemskursus:
– Kurset er for alle, som ønsker at vide mere om valgmenigheden eller som ønsker at blive medlem i menigheden. Vi gennemgår valgmenighedens vision, mål, værdier og teologiske og etiske profil, slutter Peter Søndergaard.