Debat

Ingen højredrejning i KD

Debatten på KDs landsmøde viste ingen højretendenser hos Bjarne Hartung Kirkegaard og hans anbefalere.
I et af de første indlæg på landsmødet gav jeg fuld tilslutning til Bodil Kornbeks ønske om, at Kristendemokraterne skal ligge på midten i dansk politik, men gjorde opmærksom på, at det ikke er noget nyt, for det har vi altid gjort. Samme opfattelse udtryktes i mange andre indlæg, og ingen sagde, at det var forkert.
At mange journalister har den fordom, at enhver abortmodstander er politisk højreorienteret, har fået store dele af pressen til uden nærmere undersøgelse at tro på Bodil Kornbeks udokumenterede påstand om, at Bjarne Kirkegaard vil føre højrepolitik.
At hun trods hans klart fremførte midterstandpunkt tillader sig efter sit valgnederlag at gentage beskyldningen, gør den ikke til sandhed.
Hendes bitre irettesættelse af landsmødedeltagerne for at vælge en anden end hende bør danne afslutningen på en periode med hidsigt person-fnidder, så alle tilhængere af den kristendemokratiske ide kan fortsætte arbejdet med at udforme en aktuel politik ud fra vort idegrundlag.
Til det har partiet nu valgt en besindig leder, som mestrer samarbejdets kunst.
Knud Glønborg
Ternevej 16, Hirtshals
knud.gl@stofanet.dk

Stop for kvindehandel!

Tænk, at vi har slaver i Danmark i dag! En forfærdelig tanke. Vi er så stolte, over at Danmark frigav slaverne i Dansk Vestindien i 1848. Men der handles med mennesker i Danmark i dag – primært kvinder – som tvinges til nedværdigende arbejde.
Der skal sættes effektivt ind mod prostitution og handel med kvinder. Begge dele er udtryk for nedværdigende menneskesyn, så derfor skal det kriminaliseres at være kunde hos prostituerede, på samme måde som i Sverige.
Ifølge Rigspolitiet er der rundt regnet 6.000 prostituerede her i landet, og at lidt under halvdelen kommer fra andre lande – mange af dem er kvinder, som tvinges til Danmark af pengegriske bagmænd. Kvinderne lokkes til vesten med løfter om et bedre liv. Her fanges de i en slavetilværelse, et mareridt.
Vi skal hjælpe disse kvinder, som udnyttes groft. De tvinges ud i prostitution som præges af vold, tvang og misbrug. Når kvinderne på denne måde fratages alle rettigheder, er de reelt slaver – sexslaver, så på den måde har vi slaver i Danmark i dag. Og det er uacceptabelt!
Præcis derfor mener KD, at der skal sættes effektivt ind mod handel med kvinder. Hvis vi følger Sveriges eksempel – med forbud mod køb af prostituerede, så vil efterspørgslen naturligt falde.
lDen sociale indsats blandt prostituerede skal styrkes og prostitutionskunder skal også om nødvendigt tilbydes hjælp. I et rigt land som Danmark har vi muligheder for at hjælpe!
(Forkortet, red.)
Bjarne Hartung Kirkegaard
Fmd. Kristendemokraterne