Jerusalem renses op

Messiansk menighed i Jerusalem vil gøre Jerusalem til en renere og smukkere by.Den messianske menighed i Jerusalem, Shemen Sasson, har taget et driftigt initiativ. Den vil gøre Jerusalem til en renere og smukkere by.

Blandt de frivillige, der tager del i oprydningen i Israel, er også Linda Møller fra Dansk-Jødisk Venskab. Her ved et skraldebjerg.

Rejsende i Israel har ofte bemærket, at renovation i mange byer er lavprioriteret. Flere steder flyder det med affald. Indsatsen er dog blevet bedre de seneste år. Som begrundelse for de få miljøhensyn der tages, har sikkerhedssituationen været nævnt.
Angiveligt har opgaven med at forsvare landet været så omfattende, at der ikke har været overskud til at holde byerne rene.

Praktisk velsignelse

Nu har Shemen Sasson besluttet at velsigne Israel gennem en praktisk indsats. Både økonomisk og med arbejdskraft støtter menigheden et projekt, der sender volontører ind i fattige beboelsesområder for at fjerne affald i såvel Øst- som Vestjerusalem.
Samtidig inviteres andre menigheder til at være med. I oktober brugte cirka 60 frivillige en formiddag til at fjerne affald i en arabisk landsby.

Dansk støtte

Shemen Sassons initiativ har også fået støtte fra Danmark. Således var Dansk Jødisk Venskabs repræsentant i Jerusalem, Linda Møller, fredag i sidste uge med til at male en opgang i en fireetagers bygning.
Bygningen var tilsodet efter en brand, og projektet blev meget rammende kaldt ”fra mørke til lys”.
Messianske jøder er ofte ildesete blandt andre jøder, ikke mindst blandt ortodokse jøder. Ofte oplever de direkte chikanerier og forfølgelse. Derfor er det meget bemærkelsesværdigt, at netop en messiansk menighed har besluttet at være med til at skabe et renere og smukkere Jerusalem.