Julelys til ventetiden

Thomas Kristensen har skrevet en rigtig dejlig andagtsbog til dagene 1. december-6. januar.Fra det første lys til den store ledestjerne hedder den med henvisning til 1. søndag i advent og Hellig tre Kongers dag. Adventstiden behandles i andagterne som den ventetid, den er – ikke bare på juletiden med dens mærkedage, men også til erindring om, at der venter os endnu mere: Jesu genkomst.
Det er langt på vej en glad andagtsbog – en bog, der formidler glæde: „Advent er en glad tid, fordi Jesus har opfyldt profetens ord og lukker frihedens rige op for os“, hedder det bl.a. Men det er også en tid, der må minde os om at være „vågne“. Forfatteren skriver fx i andagtsstykket til 11. december:
”Det andet lys i adventskransen er altså vort „vågeblus“, som siger: Gør hjerterne stærke! Indtil evighedens overvældende lys strømmer os i møde. For evighedens vidunderlige dag er jo på vej!”
Niels Jørgen Vase

Thomas Kristensen:
Fra det første lys til den store ledestjerne
79 sider • 99,95 kr. • Lohse