Flere fine nye salmer

Lars Busk Sørensen er en af de mest produktive nulevende salmedigtere. Den nyeste salmesamling fra hans hånd hedder Gør os til mennesker, Gud og er nok værd at anbefale.Samlingen består af 30 nye salmer og har alle melodier af kendte sangkomponister, bl.a. Willy Egmose. Til hver salme skriver Busk Sørensen lidt om grunden til, at han har skrevet den, og om indholdet af den.
Fem af salmerne er skrevet til advent og jul. I en af julesalmerne – „Så hør dem da endnu en gang“ – lyder det ganske smukt: „Vær stille bange sind, / og læg dig kolde vind, / mens Gud med barnehånd bevæger verden.“ Og Busk Sørensen kommenterer: „Det største, vi kan tænke os, inkarnerer sig i det mindste og mest sårbare. Den evige Gud lægger sig som et skrøbeligt, værgeløst menneskebarn på skødet af en kvinde, betror sig uden forbehold i menneskehænder.“
Bogen har titel fra omkvædet til en af salmerne – „Himmelske Far, hvilke tanker“ – og indledes af hans svar på spørgsmålet: Hvad er en salme?
Niels Jørgen Vase

Lars Busk Sørensen: Gør os til mennesker, Gud
88 sider • 199 kr. • Unitas