Kristne hjælpearbejdere tæt på selvmordsbomber

Anders Jacobsen og Maria Lundbak fra IAS var i Somalilands hovedstad Hargeisa, da der sprang tre selvmordsbomber den 29. oktober. – Vi var til møde med de andre IAS-medarbejdere da der lød et kæmpe brag. Inden vi nåede ud, lød endnu et brag, og mens vi stod i gården, så vi den 3. eksplosion nede fra byen.
IAS står for International Aid Services og er danske pinsekirkers hjælpeorganisation.
Det er ukendt, hvem der står bag de tre selvmords-bilbomber, der var rettet mod FN, regeringsbygningen og Den Etiopiske Ambassade. Der var mange mennesker samlet ved ambassaden for at søge visa.
– Det er ikke bare sørgeligt pga. de mange ofre, men også fordi Somaliland har været en fredelig del af regionen, der ellers har været præget af krig og kidnapninger, fortæller Anders Jacobsen, billedet.
sl