Obama vil fortsætte kampen for Israel

Både under valgkampen og ved udnævnelsen af en jødisk stabschef signalerer Barak Obama sin opbakning til Israels eksistensberettigelse.I forbindelse med præsidentvalget i USA har mange bibeltro kristne stillet spørgsmål omkring Barak Obamas holdning til Israel.

Barak Obama har udpeget Rahm Israel Emanuel som stabschef, når han til januar overtager præsidentposten i USA.

Uvisheden er dog forbi.
Således svarede Obamas talsmand, Dennis McDonough, den 8. november på en et ønske fra Hamas om samtaler med den nyvalgte præsident, at en betingelse for sådanne drøftelser er, at Hamas anerkender Israel ret til at eksistere.
Udtalelsen kommer i forlænglse af lignende erklæringer fra McDonough under valgkampen:
– Senator Obama er stærkt imod at føre samtaler med Hamas, en terroristgruppe, som har engageret sig i Israels ødelæggelse.
– Som præsident vil han arbejde på at isolere Hamas, afskære deres forsyninger og afviser nogen som helst dialog med dem, indtil Hamas anerkender Israel, afstår fra terrorisme og retter sig efter tidligere aftaler, lød det blandt andet i en udtalelse.

Jødisk stabschef

Obama er for tiden i gang med at finde og udpege medarbejdere og ministre. Som stabschef har han udnævnt sin gode ven fra Chicago, jøden Rahm Israel Emanuel.
I Israel afventer man spændt, hvad udnævnelsen får af betydning for de videre fredsforhandlinger i Mellemøsten.
Rahm I. Emanuel er 48 år og har siden 2002 været medlem af Repræsentanternes Hus.
Det nye embede er ikke helt ukendt for ham, idet han var politisk medarbejder hos præsident Bill Clinton, da han førte valgkampagne i 1991. Efterfølgende vendte han dog tilbage til erhvervslivet.
Her arbejdede han i en investeringsbank, indtil han året efter blev valgt ind i Repræsentanternes Hus. Her blev han forleden genvalgt for endnu seks år.

Hans far var med i Irgun

Rahm I. Emanuel far, Benjamin M. Emanuel, er født i Jerusalems og var medlem af den zionistiske organisation Irgun, der var aktiv op til den israelske uafhængig fra Storbritannien i 1948.