Overnaturlig helbredelse

Kan troen hjælpe os, når vi bliver syge eller kommer ud for en voldsom krise, spørger to forskere fra Kræftens Bekæmpelse.I kronikken fortælles om Job, der blev syg og fattig – og forladt af venner.
Han følte sig også forladt af Gud, sådan som vi nok alle kan føle det, når vi bliver ramt. Job var i hvert fald vred og bitter på Gud, som han troede tillod hans ulykke.
Jobs ’venner’ forsøgte at overbevise Job om, at han nok fortjente ulykken. Men til sidst træder Guds mand ind og sætter tingene på plads. Sygdom handler ikke om skyld. (Læs selv den gribende historie i Jobs Bog i Bibelen.)

Job blev rask igen – og endnu lykkeligere end før. Men det bliver alle de syge jo desværre ikke. Af mange forskellige grunde, som det kræver åndelig indsigt at forstå.
Én af årsagerne er, at mange forsigtige kristne ikke tør tilbyde at bede for syge, selv om Jesus har påbudt det – for tænk hvis de syge ikke bliver helbredt…

Men Charles Ndifon – den afrikanske helbredelses-prædikant – går ikke af vejen for selv de værste sygdomme. Han er overbevist om, at Gud er en kærlig far, som ønsker at alle hans børn skal have det godt.
Måske er det på grund af Ndifons kompromisløse forkyndelse og tro, at så mange bliver helbredt. Faktisk var 3-dages konferencen i Århus arrangeret af en sklerose-ramt kvinde, der på tre minutter blev helbredt i 2002. Hun var dengang ikke troende. Men det blev hun! Hun er nu præst i en ny kirke af nye kristne.

Netop i disse år, hvor den officielle kirke ofte viser sig irrelevant overfor de åndelige udfordringer, vokser en ny ”kirke” frem. Den består af mennesker, som har mødt Guds kraft og derfor ikke har nok i smukke traditioner og poetiske prædikener. De vil have åndens kraft. De vil have Jesus. Og kan de ikke få det i kirken, laver de deres egen.

Af redaktør Henri Nissen