Islands kriseramte søger til kirken

ISLAND – Finanskrisen har ført til store demonstrationer i Islands hovedstad, Reykjavik. Samtidig søger mange også kirkerne.Efter halveringen af den islandske krones værdi sammenlignes landets valuta nu med Zimbabwes. Det skriver det svenske Dagen.
I kølvandet på banksektorens kollaps følger konkurser og arbejdsløshed, hvilket igen smitter af på kirkernes indtægter. De største kirker har månedlige tab på en million kroner. Alligevel tilbyder flere kirker både åndelig og materiel hjælp.
Anført af lederen for pinsebevægelsen, Vördur Traustason (billedet), samles pastorer således regelmæssigt til bønnemøder, hvortil også regeringens ministre har været indbudt.
Men ikke kun pastorerne beder. Ifølge Vördur Traustason søger markant flere mennesker til kirkerne nu end tidligere.
– Der er vækkelse og krise samtidig, siger han.
levi