Kristne kæmper for Congo-flygtninge

CONGO – En skrøbelig fred mellem regeringstropper og oprørere og ødelagte veje får hjælpeorganisationer i Congo til at alliere sig med kristent flyvekorps.Selvom de militære kamphandlinger er stilnet af i Den Demokratiske Republik Congo, er kampen for at nå ud til krigens ofre i flygtningelejrene langt fra forbi. Det oplyser den kristne flymission, Mission Aviation Fellowship (MAF).
MAF har bistået flere hjælpeorganisationer med at fragte livsvigtige forsyninger af mad og medicin ud til de nødstedte. Siden september har drab på civile, plyndringer og bortførelser præget dagligdagen.
– Situationen er fortsat usikker, og det er meget vanskeligt at få hjælpen frem, både på grund vejenes tilstand og på grund af usikkerhed ved vejene, oplyser MAF-pilot Dave Jacobsson.
Mere end 250.000 mennesker er blevet fordrevet i den hårdtramte Kivu-region i det nordlige Congo. FN ventes at indsætte 3.000 FN-soldater til støtte for den skrøbelige fred. I forvejen har FN 17.000 soldater i landet.
levi