Når ”et nyt år truer…”

Før jul rystede et jordskælv Danmark. Også økonomien er alvorligt rystet. Mange krak ventes i det kommende år…Indtil for nylig var der overalt i samfundet en næsten uansvarlig tro på, at intet kunne ryste vores velstandsstigning og vækst. Ikke engang Gud, hvis han da ellers fandtes. Det gjaldt blot om at få fingre i den løbske værdistigning.
Men med ét slag er der stagnation, krak og panik-udsalg… Der ER mørke skyer i horisonten – på flere områder.

Hvordan kan vi så gå ind i det nye år uden frygt?
Der er kun én måde, men den er enkel: Stol på Gud.
Ganske vist sker der meget i verden, som ikke er Guds vilje. Den Onde raser i panik med løgn og mord og spot. Alligevel kan du – hvis du er kristen – trygt overlade fremtiden i Guds hænder. Måske skal du igennem noget, som er vanskeligt i 2009. Men du har en Far i det høje, som har personlig omsorg for dig. Han vil ikke lade dig i stikken. Han kender sine børn. Midt i stormen bevarer og hjælper han dem, der stoler på Gud.
Også økonomien, som nu er truet, er i hans magt.
Krisen kan blive din chance for at få et nyt forhold til Gud. Men det gælder om at din tro bliver til mere end hjernegymnastik. Du må gøre noget konkret for at erfare de åndelige realiteter, som kan hjælpe dig. Mange har oplevet, at når de i en økonomisk svær tid begyndte at give, så kom velsignelsen.
Når jeg bliver urolig, så lægger jeg helt konkret min hånd på hjertet og be’r om, at ”Guds fred, som overgår al forstand vil bevare mit hjerte og mine tanker i Kristus Jesus” (se Filipperbrevet 4,7). Og det virker.
Når vi omsætter ordene i praksis, begynder der at ske noget godt. Prøv det selv. Vær konkret. Gud viser sig for dem, der søger ham.

Af redaktør Henri Nissen